Situată la 9 km de municipiul Braşov, comuna Cristian se numără printre cele mai înstărite aşezări de acest gen dinţară. Metrul pătrat de teren în această zonă valorează foarte mult chiar şi pe timp de criză, iar de câţiva ani încoace tot mai multe case se ridică, forţând astfel mâna edililor locali ori de a transforma comuna în orăşel, ori de a deveni cartier al Braşovului.

Locurile 1-3, un obietiv permanent

Dar să revenim la oile noastre, că doar de asta se numeşte 7sport, ca să vorbim cu pasiune despre sport şi nu despre politică sau geografie. Petrică Neamţu sau ,,Nea Petre” cum îi spun băieţii, a jucat în tinereţe la nivelul ligii a 3-a, (Divizia C pe atunci) la Cimentul Hoghiz. Ca şi antrenor, şi-a început activitatea la Cristian, apoi a trecut pe la Budila, Jibert şi din nou din 2010 la Cristian, unde este şi în prezent.

A preluat echipa de pe un ruşinos loc 17 la sfârşitul sezonului 2009-2010 şi a dus-o până pe locul 2 în clasamenul la zi al ligii a 4-a. Este practic singura echipă care se poate bate de la egal la egal cu CSM Făgăraş, iar acest lucru este confirmat de multă lume. În primele 2 meciuri din acest retur de campionat, au învins cu scor identic, 5-0, pe FC Ghimbav 2000 şi pe Izvorul Hoghiz.

Primăria Cristian se implică

Autorităţile locale s-au implicat foarte mult în bunul mers al activităţii acestui club de fotbal iar asta se vede, dar mai ales ,,se aude”. Preşedintele Luca Eugen are grijă ca toată lumea să fie mulţumită şi reuşeşte. Au fost aduşi jucători de valoare, gen Boga şi Terciu (Ambii au evoluat în liga a 2-a la FC Săcele), Bărbăşescu (liga a 3-a FC Săcele), precum şi numeroşi jucători de la centrul de copii şi juniori al clubului FC Braşov. Aceştia abia aşteaptă să se afirme într-o competiţie de seniori. Bani nu se dau foarte mulţi, ţinând cont de nivelul la care se joacă, dar important este că ceea ce se promite se dă. În ziua de azi cu toţii ştim că omenia este o calitate întâlnită din ce în ce mai rar şi pentru asta merită felicitaţi toţi conducătorii de cluburi care au cuvânt.

De la anul pe stadion nou

Anul acesta începe construcţia noului stadion al comunei Cristian, chiar la unitatea militară. Vestiare moderne, tribune, teren aşa cum vezi la marile echipe ale campionatului, totul cu fonduri europene. Felicitări echipelor din judeţ care reuşesc, prin proiecte foarte bine puse la punct să atragă astfel de investiţii care ajută la modernizarea fotbalului la acest nivel.