Sâmbătă, de la ora 19 (în direct pe Digi Sport), Petrolul (locul 17, 19 puncte) și FC Brașov (locul 9, 29 puncte) se vor afla față-n față la Ploiești, într-o confruntare din Liga 1 de fotbal (etapa a 23-a).
La conferința de presă de azi, „principalul” Brașovului, Marius Șumudică, a ținut să-și avertizeze, public, jucătorii, să nu se relaxeze după victoriile mai puțin scontate cu FC Vaslui (afară, 1-0) și Rapid (acasă, 1-0), din ultimele două runde. În perspectiva următoarele 3 etape, calculele lui „Șumi” sunt simple: cel puțin 5 puncte, din 9 posibile. Sau, altfel, spus, o victorie și două remize. Despre întîlnirea cu Petrolul, Șumudică a comentat: „Nu e un meci decisiv de evitare a retrogradării. Orice punct e binevenit și va conta la finalul campionatului. Petrolul e-ntr-o situație mai delicată decât Brașovul și e obligată să atace. Iar noi trebuie să profităm. Vreau cel puțin un punct la Ploiești”.
Mai jos, câte ceva din declarațiile celor doi jucători ai FC Brașov, Cristi Ionescu și Attila Hadnagy, înaintea deplasării de la Ploiești. (foto: fc brașov)

Cristi Ionescu: „Petrolul e o echipă în suferință, care are mare nevoie de puncte. Va fi un meci extrem de dificil. Dacă vom aceași atitudine ca la ultimele meciuri, sigur ne vom întoarce cu puncte de la Ploiești. Vrem a treia victorie consecutivă. Avem nevoie de puncte, pentru a sta liniștiți pe finalul campionatului. Ne dorim ca fanii să vină în număr cât mai mare la Ploiești și să ne susțină”.

Attila Hadnagy: „Am obținut două victorii foarte importante în ultimele meciuri. Meritul e al antrenorului Șumudică. A pregătit foarte bine jocurile, cu o tactică prin care a surprins adversarii. Eu am petrecut doi ani și jumătate frumoși la Petrolul. Pentru mine a fost o rampă de lansare. Mergem la Ploiești să câștigăm, pentru a fi siguri că nu vom avea probleme cu retrogradarea. Avem un moral bun și o echipă mai bună decât Petrolul. Sunt sigur că nu vom pierde”.

FC Braşov (programul etapelor 25-27): luni, 9 aprilie,  FC Brașov – Concordia Chiajna, ora 19, Dolce TV; vineri, 13 aprilie, Ceahlăul- FC Braşov, ora 17, GSP TV; sâmbătă, 21 aprilie, FC Brașov – „U” Cluj , ora 19, Digi Sport.