handbal brasov corona camelia hoteaCamelia Hotea (32 de ani în octombrie), jucătoare la Corona Brașov pe postul de extremă stânga, a prins, printr-o conjunctură, biletul pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Rio. Cu un ochi plânge (pentru accidentarea colegei Ana Maria Tănăsie), cu altul râde. Deseori, în sport, se întâmplă astfel de situații.

„Sunt foarte fericită că am prins lotul şi că voi merge la Olimpiadă. Însă, pe de altă parte, îmi pare tare rău de ceea ce i s-a întâmplat Anei. Eu ştiu prea bine cum este să pierzi un turneu final, după ce ai fost atât de aproape să reprezinţi România. La rândul meu, am ratat multe astfel de situaţii pe ultima sută de metri, din cauza accidentărilor. Sper ca Ana Maria Tănăsie să se refacă bine şi să revină repede în circuit”, declară sportiva de la Corona.

Despre Olimpiadă? „Ca pentru toţi sportivii care vor reprezenta ţara la Olimpiadă, şi pentru mine este o mare onoare să fiu convocată. Am primit, cu emoţie, vestea că voi fi la Rio. Fără doar şi poate, Olimpiada este competiţia cea mai importantă din cariera unui sportiv şi sunt extrem de fericită că am şansa de a o trăi pe viu, acolo, în meciuri. Sper din tot sufletul să ajut echipa, dacă va fi nevoie de mine, şi în felul acesta să reprezint cu succes şi clubul, şi ţara. Nu avem o grupă uşoară, dar ne vom bate meci de meci pentru victorie. Când eşti într-o astfel de competiţie, motivaţia este maximă şi nu ai cum să nu dai absolut totul. Trebuie să lupţi din primul până în ultimul minut, ca să obţii ceea ce îţi doreşti. E greu să spun acum ce mi-ar plăcea să obţinem la Olimpiadă, prefer să gândesc totul pas cu pas şi să fiu concentrată pe fiecare meci, iar la final dacă va fi să fie şi medalie, normal că mă voi bucura enorm. Ce sportiv nu îşi doreşte o medalie olimpică?”, răspunde Camelia.

Din păcate, Ana Maria Tănăsie (Dunărea Brăila) a suferit o accidentare la genunchi (ruptură a ligamentului încrucişat), în meciul de pregătire, cu Spania, devenind indisponibilă pentru turneul olimpic din Brazilia.