handbal corona brasov ioan preda presedinte sectie handbal mariana tirca dumitru berbece prezentare liviu dragomir director executiv corona 15 iunie 2016Echipa de handbal Corona Braşov şi-a prezentat noul staff tehnic cu care va aborda sezonul viitor (2016-2017): Mariana Tîrcă, antrenor principal, şi Dumitru Berbece, antrenor secund. Directorul executiv al ASC Corona Braşov, Liviu Dragomir a declarat: „A fost un pas firesc. Mariana Tîrcă este o antrenoare pe care noi o aveam în curtea clubului şi care, iată, vine la echipa mare după un titlu naţional cu echipa de junioare 2 şi după alte rezultate foarte bune ale echipelor pe care ea le coordonează. Aici trebuie să amintim şi bronzul junioarelor 4. Avem convingerea că împreună cu Dumitru Berbece va face o echipă bună pe banca tehnică a senioarelor şi că vor reuşi să preia şi să integreze cât mai bine talentele pe care le avem la echipele de junioare”.

Mariana Târcă revine, Dumitru Brbece rămâne pe loc

Preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda a comentat, la rândul său: „Pentru Mariana Târcă este practic o revenire pe banca tehnică a echipei de senioare, unde a mai activat până acum, iar pentru Dumitru Brbece este o continuare, aşa că din punctul nostru de vedere, există un echilibru în această nouă echipă de conducere. Mariana Târcă revine la echipa de senioare după o perioadă de succes la cârma Centrului de copii şi juniori şi din postura de campioană naţională cu echipa de junioare 2 a clubului. De altfel, această numire vine abia acum, tocmai pentru că, am aşteptat şi finalizarea sezonului la nivelul echipelor de junioare. Echipa de senioare a Coronei nu este separată de cele de junioare şi a trebuit să ţinem cont şi de competiţiile în care au fost angrenate cele mici”.

O „piramidă” pentru muncă și performanță

Mariana Târcă, personajul central al evenimentului, a afirmat: „Este o revenire la echipa de senioare, însă eu o văd şi ca pe o continuare a muncii mele de până în prezent. Mă bucur că oamenii alături de care am lucrat şi până acum mi-au acordat această încredere. În situaţia în care la Centrul de copii şi juniori am reuşit să facem toată «piramida», de la Junioare 5 la Junioare 1, sper şi îmi doresc acum ca strategia noastră de a forma un club profesionist, care să îşi crească propriile jucătoare pentru echipa de senioare, să dea roade. Asta nu înseamnă însă că nu ne dorim să obţinem cel puţin ceea ce s-a obţinut sezonul trecut, pentru că noi muncim pentru a face performanţă”.

Integrarea junioarelor în echipa de senioare

În privința lotului cu care Corona Braşov va aborda sezonul 2016-2017 , Mariana Târcă a și-a făcut cunoscută analiza: „Avem un lot valoros, care va trebui armonizat, astfel încât fiecare jucătoare să dea randamentul maxim. Este adevărat, Cristina Zamfir a fost o piesă importantă, o bună «mână de şut», dar am încredere şi în celelalte fete de la linia de nouă metri, că pot suplini foarte bine această plecare. Avem jucătoare care până acum nu au avut foarte multe ocazii de a arăta ce pot, dar care sunt capabile să completeze, foarte bine, locul rămas după plecarea Cristinei Zamfir. Pe de altă parte, sper să avem continuitate în rezultate, iar acest lucru să ne permită să integrăm în joc şi junioarele care pot face faţă la echipa mare. Avem avantajul că o parte din junioarele noastre sunt jucătoare care au deja experienţă internaţională la nivel de lot naţional, ceea ce de altfel a făcut şi diferenţa în campionat, astfel că ele ar putea face faţă şi în Liga Naţională. În funcţie de tăria jocurilor, le vom putea încerca şi la echipa mare. Junioarele pot fi o soluţie reală pentru noi, însă va trebui să avem o strategie bună pentru a le integra, astfel încât nici să nu le forţăm, nici să nu le neglijăm”.

Încrezătorul Dumitru Berbece

„Secundul ” Dumitru Berbece a declarat: „O felicit pe Mariana Târcă pentru revenirea pe banca echipei de senioare şi îi garantez toată încrederea mea. Vom lucra corect împreună, pentru binele echipei, pentru acest oraş, pentru jucătoarele pe care le avem şi pentru cele care vin din urmă. Am încredere în mine, am încredere în Mariana, am încredere în echipă şi sperăm să fim cu toţii sănătoşi, ca să putem să muncim la potenţial maxim, pentru a ne atinge obiectivele”.

Semne de întrebare la transferuri

Legat de transferuri, Ioan Preda a confirmat că actualul lot va fi completat cu transferuri doar dacă antrenorii vor considera că vor fi absolut necesare, subliniind faptul că echipa are jucătoare valoroase, cărora li se va alătura şi Georgiana Ciuciulete, accidentată aproape tot sezonul trecut. Președintele secției a fost completat de Mariana Tîrcă: „În acest moment, Corona are un lot competitiv. Însă, trebuie să vedem dacă mai putem să aducem ceva completări. Este adevărat că toate echipele şi-au format loturile, deja, însă nici nu trebuie să disperăm. Noi vom face tot ce trebuie pentru ca totul să fie bine, pentru că este evident că la Corona ţintim performanța, în continuare”.

Zilele viitoare va fi anunțat programul echipei de handbal senioare Corona Brașov