baschet universitar brasov turneu internationalTransylvania Basketball Tournament este primul turneu internațional de baschet universitar din România. Are loc la Brașov (Sala Sporturilor „Dumitru Popescu-Colibași”), in zilele de 5-10 iunie. Intrarea este liberă. Pe lângă echipe din România, printre care cele de la Universitatea „Transilvania” Brașov și Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, la evenimentul sportiv de la Brașov sunt prezente formații a două instituții de prestigiu din Marea Britanie.

Royal Holloway – University of London a fost inaugurată de Regina Victoria în anul 1886 și a fost prima instituție britanică de învățamânt superior exclusiv pentru femei. Din anul 1965, universitatea și-a schimbat regulile stricte de admitere și a început să accepte și studenți de sex masculin. Faimoasa clădire din cărămidă roșie Founders este votată, constant, ca fiind una dintre cele mai spectaculoase clădiri universitare din lume.

SOAS – University of London a fost fondată în anul 1916, pentru dezvoltarea Imperiului Britanic, cu obiectiv principal înțelegerea și studiul culturilor străine. Majoritatea guvernatorilor trimiși să conducă sau să coordoneze activitățile Coroanei Regale în coloniile britanice aveau obligația să studieze o bună perioadă de timp în cadrul acestei instituții.