scrima copii corona brasov matei piukovici dorin ovidiu moraruCopiii de la Corona Brașov s-au întors acasă cu 4 medalii de bronz, pe care le-au câștigat la Campionatul Național de scrimă. Acestea au fost obținute de Tudor Grăjdeanu (floretă băieți U9) și Alexia Bădulescu (floretă fete U9), de pregătirea cărora se ocupă antrenorii Matei Piukovici şi Doru Moraru, precum și de Tudor Moise (sabie băieți U9) și Demian Dragomir (sabie băieți U9), cei doi fiind antrenați de Mircea Manciuc şi Lucian Goicea.

Tot la U9 sabie băieţi, Corona a mai avut un loc 7, prin Andrei Cazan. În concursul de spadă, Andrei Calcea s-a clasat pe locul 13 din 44 sportivi, în vreme ce Ioana Bucşa – pe locul 15 din 42 sportivi. Antrenori la spadă: Liviu Dragomir şi Mircea Manciuc.

scrima corona copii matei piukoviciLiviu Dragomir, antrenor coordonator secţia de scrimă şi director executiv al ASC Corona: „Chiar avem motive să fim bucuroşi şi plini de speranţă că scrima de la Corona va aduce rezultate foarte bune pentru club şi implicit şi pentru Braşov. Pentru noi, aceste Campionate Naţionale au reprezentat, dincolo de competiţia în sine, şi un prim contact al copiilor cu un concurs de mai mare anvergură, astfel că ne bucurăm că deşi a fost primul, ne-a adus şi medalii importante. Sunt foarte încrezător că din ce în ce mai mulţi copii ni se vor alătura la Corona pentru a practica scrima. Acum, la un an de la înfiiinţarea secţiei, privind în urmă, chiar pot spune că sunt mulţumit de roadele pe care le culegem. Trebuie să le mulţumesc tuturor antrenorilor de la secţie pentru implicarea pe care o au, copiilor şi nu în ultimul rând părinţilor, care i-au înţeles şi susţinut pe cei mici în practicarea sportului de performanţă”.

scrima corona brasov copii antrenor lucian goiceaLucian Goicea, antrenor sabie: „Fiind primul lor concurs mare, copiii au fost şi emoţii pe măsură. Însă am ştiut să îi încurajăm că pot ajunge pe podium şi iată că acest lucru s-a şi întâmplat. Erau tare simpatici, ne întrebau în permanenţă cum stă clasamentul şi cât mai trebuie să tragă ca să ia medalie, acesta fiind un semn că determinarea este foarte mare, chiar dacă sunt nişte copilaşi”.