Cu gândul la următorul sezon de Liga 1, FC Brașov a început campania de achiziții. Astfel, gruparea „galben-negrilor” a anunțat, pe site-ul oficial, că a ajuns la un acord cu jucătorul Bogdan Străuț (26 ani). De meserie fundaș dreapta, Străuț fusese pus pe liber de Petrolul Ploiești, după ultima etapă a campionatului recent încheiat. El a semnat cu FC Brașov un contract pe o perioadă de 3 ani. În CV-ul jucătorului Bogdan Străuț (foto) apar echipele CFR Timișoara, „Poli” Timișoara, FCM Reșița, „Poli” Iași, Victoria Brănești și, ultima-i aventură, Petrolul Ploiești.
Bogdan Străuț îl înlocuiește pe banda dreaptă a „stegarilor” pe Raul Ciupe, a cărui descindere sub Tâmpa, toamna trecută, la inițiativa lui Marius Șumudică, nu s-a devedit a fi una reușită și s-a încheiat, automat, odată cu perfectarea noului transfer.

Marius Popa în locul lui Felgueiras

Cum și oficialii de la FC Brașov sunt împăcați cu ideea că păstrarea portarului Mario Felgueiras (26 ani) reprezintă mai mult un vis decât o posibilitate, antrenorul Ionuț Badea și-a luat măsuri de prevedere din timp. Astfel, sezonul viitor poarta „Steagului” va fi apărată fie de Marius Popa (34 ani), fie de Mihai Mincă (28 ani). În mod normal, Popa este preferatul lui Badea. Cei doi au colaborat la mai multe grupări de prima ligă (Internațional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu și, mai recent, la „U” Cluj). De altfel, ultima formație a lui „Popică” a fost Universitatea Cluj – echipă de la care portarul a fost disponibilizat, la începutul lunii aprilie. La rândul său, Mincă a mai fost prezent între buturile brașovenilor în sezoanele trecute (2009-2011) și pare a fi favoritul președintelui Ioan Neculaie. (foto: gsp)