Pe terenul Rugby Club Brașov din cartierul Noua a avut loc, sâmbătă (9 iunie 2012), ultimul turneu al primului Campionat Național (CN) la rugby în 7 organizat vreodată în România. Au participat formațiile de rugby under 19 ale RC Brașov, RCM Galați și CSM Cugir – clasate în această ordine, după 5 etape (turnee) ale sezonului regulat. CN de rugby în șapte a debutat în primăvară și s-a desfășurat sub forma unor turnee găzduite, de câte două ori, de fiecare din cele trei formații participante. S-a jucat „fiecare cu fiecare”, în meciuri de 2 reprize a câte 7 minute, cu pauze de 2 minute între reprize, respectiv 5 minute, între partide.
După turneul de sâmbătă, de la Brașov, echipa gazdă a devenit prima campioană a României la rugby în șapte. RC Brașov a obținut două victorii categorice: 35-5 cu RCM Galați și 60-0 cu CSM Cugir. În celălalt meci, Galați-Cugir, scor 17-17. Ca urmare RCM-ul de la Dunăre a devenit vicecampioană, iar CSM-ul din Cugir a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a 3-a.

Premiile individuale, stabilite de public

„A fost un turneu reușit, din toate punctele de vedere. Faptul că la acest eveniment sportiv au asistat mai mult de 500 de spectatori – parinți, frați, surori, rude, prieteni sau vecini ai jucătorilor, dar și iubitori ai rugby-ului, în general -, a surprins, în mod plăcut, pe toată lumea. Alt aspect inedit: așa cum se practică în Anglia, la meciurile de rugby de copii și juniori, după disputarea partidelor, publicul și echipele au interacționat și au stabilit premiile individuale. Astfel, căpitanul nostru, Gabriel Ene, a fost declarat cel mai tehnic jucător, în timp ce Alexandru Ghiur a fost recompensat cu titlurile de cel mai bun marcator, precum și premiul de cel mai bun apărător. Domnul Alexandru Achim, observator trimis de Federație din partea Colegiului de Antrenori, a avut numai cuvinte frumoase atât legat de specatacolul oferit de cele trei echipe, cât și de reușita organizatorică. După festivitatea de premiere, turneul s-a continuat cu așa-zisa repriză a treia. De fapt, o masă comună, la care au participat echipele, staff-urile și toți ceilalți oficiali”, a declarat Vasile Soporan, președintele Rugby Club Brașov, pentru 7Sport.