romeo pascu fc brasovÎn Cupa României la fotbal, Astra Giurgiu s-a impus în prelungiri pe stadionul „Tineretului”, în fața FC Brașov, cu scorul general de 4-3, după 3-3 la finalul timpului regulamentar de joc. Acesta după ce echipa oaspete conducea cu 3-0 în minutul 35 (goluri Tembo, Budescu, Ioniţă)! Revenirea spectaculoasă a „stegarilor” s-a produs în repriza a doua („dublă” Matei și Olteanu). Dandea a marcat golul care a calificat-o pe Astra în sferturi.

Romeo Pașcu, omul care (și acum) le leagă și le dezleagă pe toate la FC Brașov, și-a început, nostalgic, tirul la adresa brigăzii de arbitri: „Am văzut o brigadă ca pe vremea mea!”. „Sunt marcat de faptul că, după 42 de ani în fotbal, văd o brigadă de arbitri ca pe vremea mea. Se bucurau la final mai mult decât jucătorii de la Astra! Domnul Iulian Dima a fost depăşit de meci. Golul doi marcat de Astra a fost din ofsaid, iar eliminarea la Matei în niciun caz nu a fost acordată corect. În plus, a fost fault şi la golul patru înscris de ei”, a comentat cel alintat cu apelativul de „Romel”.

Fostul om de bază al „Cooperativei” din fotbalul românesc s-a întors în timp, prin anii ’80: „Îmi amintesc de un meci dintre Oradea şi Hunedoara, când eram eu preşedinte la Oradea. În minutul 90 era 0-0, un jucător de la Hunedoara a tras spre poartă, se vedea că va fi gol, dar arbitrul a fluierat finalul meciului”.