În această perioadă se află în plină desfășurare Olimpiada Națională a Sportului Școlar (ONSS) – competiție ce se desfășoară, separat, la peste 20 de discipline sportive.
Vineri, 30 martie 2012, pe terenul sintetic de la RC Brașov (cartierul Noua), a avut loc faza zonală la rugby tag pentru ciclul gimnazial (clasele 5-8). Au participat reprezentante a 3 județe (caștigătoarele fazei pe județ): Sibiu (Școala generală nr. 1), Cluj (Școala generală „Ion Creangă” Cluj-Napoca) și Brașov (Școala generală nr. 1 Râșnov). S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, apoi s-a întocmit clasamentul final – ocupanta locului 1 s-a calificat la faza pe țară (Focșani). Fiecare meci a avut 2 reprize a câte 7 minute fiecare (pauză de 2 minute), iar echipele au fost mixte (băieți și fete).

Diferență mare între Brașov și ceilalți

La etapa ONSS de rugby tag de la Brașov s-au înregistrat următoarele rezultate: Brașov-Sibiu 10-2 la eseuri (50-10 la puncte), Sibiu-Cluj 4-1 (20-5), Brașov-Cluj 14-1 (70-5). Așadar, la turneul final de la Focșani va merge Școala generală nr. 1 Râșnov (prof. Floarea Brezean). Formația din Râșnov poate fi considerată un produs al Turneului Cetăților – turneu de rugby tag organizat în județul Brașov, la care formația râșnoveană a adunat, deja, două prezențe.
Arbitrul fazei ONSS găzduită de Baza Rugby Club Brașov, Dănuț Petrule a declarat, după încheierea ostilităților: „Diferența dintre echipa din Râșnov și celelalte a fost mai mult decât evidentă, scorurile fiind elocvente, în acest sens. E vorba de diferența de experiență, de joc și concepție de joc și, nu în ultimul rând, de cunoaștere a regulamentului. De exemplu, formația școlii din Râșnov a adunat circa 50-60 de meciuri, pe când cea din Sibiu – în jur de 8 jocuri”.

Turneul Cetăților – start pe 27 aprilie

Alte informații despre rugby-ul tag din Brașov: vineri, 23 martie 2012, s-a derulat faza pe județ a ONSS pentru ciclul primar (3 echipe, formate din elevi de clasele 1-4), care a dat câștig de cauză echipei Școlii generale din Hălchiu; vineri, 27 aprilie 2012, se va da startul în Turneul Cetăților la rugby tag (prima etapă – la Bod, pe terenul de fotbal din localitate). (foto: frr)