Foto: Arhiva CS Tractorul Brașov

Bazele sportive din Brașov, mai exact ce a mai rămas sau ce nu a mai rămas din ele, sub lupa ziaristului și scriitorului Eduard Huidan:
„În acest moment, Brașovul este terminat la toate sporturile! Spun asta pentru că nici Sala Sporturilor din Brașov nu poate fi considerată o sală competitivă, comparativ cu ce există la Cluj, Timișoara, Sibiu, sau cu ce se face la Craiova! Bazinul de înot la fel… Au fost niște lucruri însăilate, niște improvizații, pentru că, din păcate, Brașovul în niciun domeniu, deci nu numai la sport, nu a avut un proiect mare!

Pe mine mă doare că s-a demolat Stadionul Municipal din Bartolomeu, la care toți am făcut muncă patriotică, atunci când s-a ridicat și care era foarte bine amplasat în acea zonă. Acolo s-a încălcat și Legea Sportului… Și unde existau cluburile sindicale s-au făcut improvizații, pentru că, dacă stăm și ne gândim, acum acele cluburi și secții sportive nu mai există.

Stadionul Tineretului este bătrân, oriunde în străinătate ar fi fost dărâmat și s-ar fi făcut de la zero un alt stadion. Pe Tineretului se organizau concursuri de atletism, de echitație, Turul Ciclist al României poposea acolo…

La Stadionul Tractorul știm cu toții ce s-a întâmplat, nu a mai rămas nimic, păcat! Și acum mă mai întâlnesc cu scrimerii care au scris istorie acolo.

La Metrom și Carpați – cum spuneam, s-a apelat la improvizații, Sala Armatei a murit demult, la Dinamo totul este în paragină și nimeni nu vrea să facă nimic… Păcat, acolo s-ar putea face un club extraordinar!

La Olimpia, sub Tâmpa, a venit vremea cositului, acolo este o istorie murdară… în fiecare zi de marți și joi jucam tenis acolo, terenurile erau rezervate de primăvara până toamna, acum nici măcar nu se cosec buruienile. Olimpia putea să fie una dintre cele mai frumoase baze din Europa!

O legendă a atletismului a aterizat în Poiana Brașov

Foto: Getty/ Mirror.Co.Uk

Stadionul din Poiana Brașov a fost printre primele din România pe care s-a pus tartan, iar acolo se organizau Campionatele Internaționale ale României la atletism. În Poiană a venit la concurs celebrul campion și recordmen la decatlon Daley Thompson!”.

Născut la 30 iulie 1958, la Londra, britanicul Daley Thompson este considerat unul dintre cei mai importanți campioni la decatlon din toată istoria atletismului. Campion olimpic de două ori (Moscova 1980, Los Angeles 1984), campion mondial (Helsinki 1983), campion european (Atena, 1982, Stuttgart 1986) și campion al Commonwealth-ului (Edmonton 1978, Brisbane 1982, Edinburgh 1986), Thompson a înregistrat și nu mai puțin de 4 recorduri mondiale!

Studenții atleți jucau fotbal la Abatorul și Justiția

Nostalgiile sportului, cu scriitorul Eduard Huidan