handbal corona brasov antrenamente stadionul carpati iulieDacă antrenorul principal Marian Tîrcă are altă treabă, handbalistele de la Corona Brașov se află în toiul antrenamentelor pentru acumulări fizice, știut fiind faptul că orice sezon competițional este pregătit mai întâi din punct de vedere fizic (readaptarea organismului la parametri normali, antrenamente de forță, viteză și rezistență în regim specific handbalului), apoi tehnico-tactic, cu accent pus, odată cu apropierea deschiderii stagiunii, pe meciuri-test în compania unor adversari de valori diferite și pe prezența la obișnuite turnee amicale, de regulă în România.
Antrenorul secund Dumitru Berbece și preparatorul fizic Marius Gracea sunt cei care coordonează antrenamentele handbalistelor de la Brașov în această perioadă. Antrenamente ce au loc fie în sala de forță, fie pe stadionul „Carpați”

handbal corona brasov antrenamente stadionul carpati iulie 2016Atmosferă bună și fete conștiincioase – cam așa s-ar traduce cuvintele lui Grecea: „Ca orice perioadă de pregătire care vine imediat după vacanţă, nu este deloc uşor de suportat de organism, dar fetele trag tare la antrenamente, se vede că îşi doresc să ajungă la forma fizică pe care ne-o dorim pentru ele, conştiente fiind că atunci când încep jocurile amicalle şi oficiale, aceasta le va ajuta. Ce mă bucură foarte tare este că atmosfera este foarte bună, antrenamentele se fac în regim de bună dispoziţie, chiar şi atunci când este foarte greu, iar asta ajută, pentru că se încurajează unele pe altele. Până acum, chiar dacă am lucrat doar la rezistenţa fizică şi în sală, pe aparate, pot spune că faţă de primele antrenamente se vede un progres, care cu siguranţă va creşte de la un antrenament la altul”.

handbal corona brasov antrenamente stadionul carpati iulie 2016 alergareLa rândul său, Dumitru Berbece a punctat: „Sunt mulţumit de antrenamente şi de implicarea pe care o au fetele. Nu-i uşor, dar trag de ele pentru a scoate timpii pe care ni-i dorim. Normal, venind imediat după vacanţă, oricât de treptat am lua pregătirea, mai apar şi mici probleme musculare, care sper să nu se agraveze şi să terminăm cu bine această perioadă, din punct de vedere al sănătăţii echipei. De săptămâna, viitoare vom intra şi în sală şi vom lucra şi cu mingea. Nu vom renunţa de tot la pregătirea fizică, dar le vom îmbina pentru că o să apară în curând şi meciurile amicale şi trebuie să fim pregătiţi. Este important să avem grijă de fete şi să fie într-o formă cât mai bună atât din punct de vedere fizic, cât şi al sănătăţii”.

handbal corona brasov iulie 2016 dumitru berbece antrenor secun stadionul carpati antrenamenteAltfel, la sfârșitul lui iulie, Corona Brașov va lua contact cu primele jocuri de verificare. Apoi va fi prezenta la turneul amical de la Roman (județul Neamț) și la propriul eveniment de casă, organizat la Brașov.