Surpriză în Liga Mol! Doar două săptămâni a stat „în picoare” decizia Comisiei de competiții a Ligii Mol. Decizie prin care HSC Miercurea Ciuc pierdea trei meciuri la „masa verde” (scor 0-5), pentru că a apelat la serviciile unor jucători care, regulamentar, nu erau legitimați la formația ciucană la ora meciurilor cu pricina. Contestația a venit din partea Coronei Brașov – marea rivală a ciucanilor și, de asemenea, componentă a Ligii Mol. În argumentația lor, oficialii de sub Tâmpa au folosit un document parvenit de la Federația română de profil.

Miklos Ervin, acuzat de Corona

Numai că prima hotărâre a fost anulată de o alta, a Comisiei de apel din Liga Mol. Inițial, componența acestei comisii a fost contestată de Corona Brașov. Printre membrii acesteia care au votat pro Miercurea Ciuc s-au aflat primarul municipiului reședință al județului Harghita (Robert Raduly), un afacerist apropiat acestuia (Miklos Ervin – fost președinte la Corona), președintele grupării de hochei Dab Docler și președintele Ligii Mol.
„Decizia a fost luată fără ca această Comisie de apel să se întâlnească undeva, fără să aibă vreun document oficial care să te ducă cu gândul că prima decizie ar putea fi greșită. Câteva telefoane și… gata! Miklos Ervin l-a sunat pe președintele lui Dab Docler și s-a recomandat, în continuare, drept președinte al clubului brașovean, și i-a sugerat că Brașovul și Ciucul s-au înțeles ca decizia Comisiei de compeții să fie schimbată!”, se scrie într-un comunicat trimis de Corona Brașov.