ACS Tâmpa Brașov, sau Școala de fotbal Tâmpa, cum mai e cunoscută, îmbracă hainele de sărbătoare în fiecare an, la data de 15 octombrie. E o zi cu totul specială, pentru că atunci, în 15 octombrie 2009, la Brașov, a luat ființă și a pornit la drum ambițiosul proiect numit „Tâmpa”.
La început, în staff au încăput 6 antrenori. Acum, când Tâmpa a împlinit 3 ani, numărul lor s-a mărit la 11. În 2009 activau 3 grupe de vârstă (2002, 2003, 2004), iar la ora actuală ființează 6 categorii de vârstă (2002-2007). Totalul copiilor legitimați în prezent la ACS Tâmpa – peste 200. Mulți dintre ei au pus prima dată piciorul sau… mâna pe minge în cadul cursurilor și antrenamentelor organizate la Tâmpa.
În cei 3 ani de viață ai clubului brașovean fondat, printre alții, de Ciprian Jurubescu și Nicu Văduva, micuții reprezentanți ai acestuia au participat la o sumedenie de turnee în România și-n Europa. An de an, prezențele la competiții de copii și juniori cu tradiție în fotbalul european sunt consecința firească a deschiderii către fotbalul profesionist adevărat – una din principalele preocupări ale oamenilor de la Tâmpa Brașov.

 
Ciprian Jurubescu (președinte ACS Tâmpa): „Suntem bucuroși că am ajuns până aici și sperăm să fim sănătoși, pentru a continua acest proiect. Am avut trei ani de împliniri pe toate planurile. Acești copii cresc și, odată cu ei, trebuie s-o facă și clubul. Experiențele din străinătate ne-au confirmat că la aceste vârste mici nu suntem cu nimic inferiori cluburilor mari din Europa. Asta ne dă speranțe că poate, prin muncă și seriozitate, vom reuși ca din zona Brașovului să dăm fotbalului românesc jucători de mare valoare”.

Nicu Văduva (director tehnic ACS Tâmpa): „În acești ani am realizat tot ce ne-am propus. Până acum suntem mulțumiți. Am dorit să implementăm, de la cel mai mic nivel, un sistem nou de lucru în fotbalul juvenil. Până acum am și reușit. Bineînțeles că am mai învățat multe și din mers, dar ne-am adaptat la fiecare situație. Până acum, ne-am respectat principiile și ideile, nu ne-am abătut de la ele. Asta contează cel mai mult”.