Pe strada Carpaţilor, la numerele 53-55, am descoperit un adevărat „laborator” al tenisului juvenil din Brașov. Nu se numeşte pompos „Academie”, deşi la densitatea de valori pe metrul pătrat, ar putea fi numită şi aşa. Modul de lucru este unul inedit. Suprafaţa pe care se desfăşoară aspiranţii la gloria unui Australian Open sau Wimbledon este puţin mai mică decât a unei jumătăţi de teren de tenis. „Aici se învaţă primii paşi în tenis, tehnica de lovire, serviciul, dar şi coordonarea mişcărilor. Beneficiem de tehnică modernă de antrenament, mini-tunuleţe de aruncat mingi, plasă elastică ce permite revenirea mingii la jucător după lovire. Aşa zisele rebound-uri, sau altfel spus, sparring-partner”, ne spune Flavius Nicolau, sufletul acestei locații. Tot Nicolau adaugă: „Acţiunile noastre vizează două abordări, iniţierea în tenis sau altfel spus tenis de agrement, şi performanţa. În a doua categorie avem deja certitudini, iar promisiuni, alte câteva mari talente. Îl avem la sub 17 ani pe Bogdan Ursu, care recent, în decembrie a câştigat un puternic turneu în Statele Unite. La categoria 14 ani, Diana Măsar se anunţă o mare speranţă. Apoi Flavia Dumitraşcu, Noela Szeker, Arina şi Tudor Tenică, Horia Turică sunt alţi copii cu potenţial care pot face pasul de la speranţă la certitudine”.

Teren de tenis la Hărman

La nedumerirea noastră, legată de suprafaţa de pregătire, Flavius Nicolau ne-a luat „ceaţa de pe ochi”, completând: „Aici, la sală, lucrăm efectiv detaliile tehnice, corectăm mişcările. Bineînţeles că jucăm şi foarte mult tenis. Avem un teren cu zgură la Hărman, ce face faţă rigorilor anotimpului rece. Oricât de ger ar fi, acolo sunt 20 de grade. E acoperit ca o seră, are folie dublu strat, iarna nu ne încurcă cu nimic”. Și ca să ne întărească nouă convingerea că la Robten se lucrează profesionist, antrenorul Flavius Nicolau ne-a spus că în ciuda vârstelor fragede ale cursanţilor, clubul are şi preparator fizic: „Petronela lucreză cu ei foarte mult la coordonarea mişcărilor, la antrenamentele cu specific fizic, dar şi la recuperarea după efort”.

Şaguniştii de la Robten

Chiar dacă unii dintre copii văd în tenis viitorul lor, nici şcoala nu este neglijată. Andreea Ouatu are 14 ani şi este în clasa a opta la Colegiul Național „Andrei Şaguna”. „Eu sunt demult în tenis, dar până la Flavius nu am simţit că am antrenorul care îmi trebuia. Flavius este pentru noi mai mult decât un antrenor, e o persoană care se interesează şi de situaţia noastră şcolară, care ne pregăteşte pentru viaţă”. Horia este tot șagunist şi despre antrenorul său crede că „are idei foarte bune, pe care ne ajută să le punem în aplicare atât la antrenamente cât şi la jocuri”. Szeker Noela e o altă jucătoare cu care Robten se mândreşte. Ea are un loc doi la tenis 10 şi un loc 1 la Cupa Opal.

Diana se vrea mai celebră decât Dana de la Hi-Q

Este în clasa a şaptea la şcoala generală nr 2, învaţă bine şi este pariul antrenorului Flavius Nicolau. Diana Măsar, căci despre ea e vorba, este fata lui Adrian Ovidiu Măsar, fost portar de fotbal. A apărat la FC Braşov şi şi-a încheiat cariera la Metrom, în liga a doua. Actualul polițist Ovidiu Măsar este foarte mândru de fată. De altfel, în secret, Diana speră să o detroneze ca notorietate în familie pe mătuşa sa, Dana, solistă la Hi-Q. În medie, Diana Măsar participă la două turnee lunar şi mai mereu este printre protagoniste. Ultima participare a însemnat un loc 2 luna aceasta la Cupa Fibec de la Câmpina. Dacă vi se pare că aveţi copii cu vocaţie în tenis sau pur şi simplu v-aţi dori ca şi copilul dumneavoastră să fie iniţiat în „sportul alb”, Flavius Nicolau vă aşteaptă la sala de pe str. Carpaţilor sau poate fi contactat la numărul de telefon 0735.171.500.