În această sâmbătă seara, la Gala Tenisului Românesc de la București, în cadrul căreia Simona Halep, numărul 1 în clasamentul mondial, a fost desemnată cea mai bună jucătoare din România în 2017, președintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac, a subliniat că anul acesta este cel mai bun din istoria tenisului românesc.

„Sigur, în perioada ’73, Ilie Năstase era pe primul loc, însă nu mai știu exact care erau cele mai mari performanțe… Cred că, în ansamblu, 2017 este cel mai bun an din istoria Federației Române de Tenis. Dacă în ultima perioadă ne-am obișnuit cu performanțele Simonei Halep, ale Irinei Begu, Monicăi Niculescu sau Soranei Cîrstea, iată că anul acesta a venit din urmă cu rezultate de excepție Mihaela Buzărnescu. La masculin, după rezultatele lui Horia Tecău și Florin Mergea, la simplu Marius Copil a intrat în top 100. Dar ce e important e că avem doi debutanți la echipa de Cupa Davis, Nicolae Frunză și Bogdan Borza, doi tineri care au un potențial deosebit”, a declarat Cosac.

Același oficial a lăsat de înțeles că Simona Halep va face parte din programul „Samurai 2020”, pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo: „Simona este o posibilă câștigătoare a unei medalii la Jocurile de la Tokyo. În mod normal, ar trebui să intre în acest program, la care au acces toți sportivii cu șanse la medalii. E bine însă că, după foarte mulți ani, COSR se apleacă și asupra tenisului. În ultimii doi ani, sportivii noștri au reușit să primească burse de la COSR și e normal, pentru că și tenisul a contribuit la prestigiul României peste hotare”. (Foto: Agerpres)