valentin barjac valentin birjac lupte brasov
Prof. Valentin Bârjac este președinte al Asociației de Lupte Greco-Romane și Libere Brașov.

În această perioadă, Centrul de Lupte de la Bod (județul Brașov) face selecții și înscrieri, care li se adresează copiilor născuți în anii 1994-1997. „Antrenamentele se desfășoară la Școala din Bod Sat, în sala de sport. În principal, avem câte trei antrenamente pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri, toate după-amiază. Un antrenament durează între o oră jumătate și doua ore. La început antrenamentele sunt simple și se axează pe gimnastică, mobilitate și dezvoltarea curajului. De ceva timp, aspect constatat de mine la cei care ne trec pragul, copiii sunt din ce în ce mai fricoși. Deocamdată, avem 12 copii, toți din comuna Bod. Cei interesați să-și dea copii la lupte îl pot contacta pe domnul profesor de educație fizică și sport Alexandru Jugănaru, care activează la cele două școli din Bod, la numărul de telefon 0733.608.343”, declară prof. Valentin Bârjac. În activitatea pe care o întreprinde, acesta este ajutat de prof. Viorel Milinceanu.

Club sportiv cu fotbal și lupte în comuna Bod

„Chiar dacă ne-am început activitatea la Bod de nici un an de zile, comunitatea locală a răspuns pozitiv, părinții ne caută frecvent și este îmbucurător faptul că doresc să-și îndrume copii către sport. Din ce mi s-a transmis, oficialii comunei au început demersurile pentru înființarea unui club sportiv cu două secții: fotbal și lupte”, adaugă Valentin Bârjac, antrenor emerit și fost antrenor al lotului României de juniori și cadeți.

În final, ține să precizeze: „Părinții trebuie să știe că la noi, la lupte, nu se percep niciun taxe, așa cum se întâmplă la alte sporturi!”.