Anul acesta, pe 16 decembrie, Mugurel „Pele” Buga, marcatorul ultimului gol de la Caransebeș, va împlini 38 de ani.
Anul acesta, pe 16 decembrie, Mugurel „Pele” Buga, marcatorul ultimului gol de la Caransebeș, va împlini 38 de ani.

Zilele trecute, absolut întâmplător, m-am revăzut cu unul dintre oamenii din conducerea FC Brașov. Vrând-nevrând, n-am putut ocoli din discuția iscată ad-hoc situația în care se află, de ceva vreme, gruparea de fotbal fanion a județului Brașov.

„Nu mai contează ce am pierdut până acum, în acest campionat. Important e să «legăm» două victorii și altfel vom evolua, apoi. Vom avea altă încredere și altfel vom juca, vei vedea, pentru că majoritatea echipelor au cam aceeași valoare. E drept, scăzută, așa cum n-am mai văzut-o niciodată până acum în fotbalul românesc, indiferent de nivel”, îmi spunea omul din fața mea. Și iată că, la câteva zile distanță, „stegarii” au „bifat” a doua victorie consecutivă în acest campionat (după 2-0 cu FCM Baia Mare).

S-a întâmplat în etapa a 15-a din Liga a doua (seria a 2-a), când FC Brașov a evoluat în deplasare și s-a răzbunat pe FC Caransebeș, după bătaia (0-1) administrată în tur, chiar pe stadionul „Tineretului”. Acum, jucătorii echipei din Brașov și-au luat revanșa și s-au impus cu 4-1 (2-1). Au înscris Feneş (16′),respectiv Marius Matei (5′ și 7′), Avram (75′) și Buga (90’+4′).

În continuare, FC Brașov are tot dreptul să revendice puncte din meciurile care i-au mai rămas de disputat în acest an: acasă cu Metalul Reșița și Chindia Târgoviște, afară (între cele două) cu FC Bihor.