codin dumitrescu
Un moment pentru istorie? Poate prea puțin! În mijloc, celebrul Henri Coandă. În stânga, primul – Codin Dumitrescu, al doilea – Viorel Marcu. Lângă savant, cunoscutul antrenor Ion Racoviță („șlefuitor” la Olimpia al celor mai cunoscuți tenismeni brașoveni), iar ultimul din dreapta – Dumitru Hărădău. Imaginea a fost realizată în Franța, la Vichy, în 1969, când echipa de juniori a României a cucerit Cupa Galea. (foto: colecție personală/ codin dumitrescu)

La evenimentul inaugural al turneului Futures Selgros Cup, fostul tenismen George Cosac a vorbit și despre situația „sportului alb” la Brașov, în special de Baza Olimpia. „Trebuie să discutăm cu cei în drept, să vedem ce hotărăsc să facă acolo: tenis de performanță, tenis ca și sport de masă sau va fi ceva așa, de plaisirism. Voi vorbi cu președintele Consiliului Județean, să vedem ce și cum. Important e ce se dorește, de fapt și dacă se va vrea ceva, până la urmă. Să nu uităm că acolo, la Olimpia, au crescut generații și generații de tenismeni, care i-au adus Brașovului rezultate și o promovare pe măsură. La un moment dat, în lotul național al României, din zece tenismeni opt erau de la Brașov, de la Olimpia, unde crescuseră pe străduțele din jurul bazei”, a afirmat președintele Federației Române de Tenis (FRT).

Ion Țiriac a crescut acolo, pe Cerbului, cum cobori pe dreapta. La Olimpia a învățat și a făcut tenis. Codin Dumitrescu, Felicia Stan, frații Marcu (Viorel, Traian și Mihai), Gabriel Neacșu și Cornel Barbu sunt alte nume ce s-au confundat cu Baza Olimpia”, l-a completat, nostalgic, Traian Marcu, fostul component al echipei României de Cupa Davis și coleg cu deja celebrii Ilie Năstase și Ion Țiriac.