Cam așa începe povestea înotului masters în România! „Femei și bărbați din toate colțurile lumii, cu vârste peste 18 ani și, uneori, chiar mai bine de 100 de ani, reprezintă mișcarea de înot masters. Abilitățile lor sportive sunt foarte diferite. Interesul lor major poate fi legat de întărirea tonusului muscular, participarea la competiții, nevoia de socializare și multe altele, dar cel mai adesea, este vorba despre o combinație a acestor interese.

Mișcarea de înot masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, atât în regim de competiție, cât și ca înot recreațional, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Ei se pot antrena individual sau în cadrul unui grup”.

Am spicuit din informațiile generale despre acest fenomen sportiv, născut prima oară în România acolo, în vestul țării, la Timișoara, unde un grup de pasionați într-ale înotului au înființat Clubul de Înot MASTERS.

„Constituirea clubului a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța că și în alte localități vor apărea asemenea cluburi. În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, însă evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe”, spun aceștia.

Unii au practicat înotul de performanță, alții nu. Important este că s-au regăsit într-un scop comun, într-o pasiune și un mod de viață. Sâmbătă, 3 februarie, la Timișoara are loc un concurs de înot masters, în Bazinul Vega. (Foto: Înot Masters Timișoara)