Sfârșitul acestei săptămâni a fost unul de bun augur pentru echipele de fotbal din județul Brașov, care evoluează în primele trei eșaloane. Cu o singură excepție, formațiile brașovene au înregistrat victorii pe linie.
Primele care au intrat în joc au fost Unirea Tărlungeni și Civitas Făgăraș, în runda inaugurală a Ligii a 3-a. Ambele au evoluat pe propriul teren. Mai experimentata Unirea a întrecut cu 1-0 (1-0) pe FC Cisnădie, prin golul lui Pricop. Iar Civitas (mai cunoscută ca CSM) Făgăraș a clacat (1-2, la pauză 0-1) la prima apariție, după câțiva ani, în liga a treia, în dauna Conpet-ului din Ploiești.
O zi mai târziu, la primul meci din existența sa în liga secundă, Corona Brașov a depășit pe Voința Sibiu (3-1, la pauză 0-1) – grupare care sezonul trecut era prezentă pe prima scenă. Golurile brașovenilor au fost marcate de Chirciu, Leonte și Ene.

Ionuț Badea are o problemă cu penalty-urile

În sfârșit, ultima, dar cea mai importantă reprezentantă a Brașovului, a gustat după o lună și ceva din cupa victoriei. FC Brașov-Gaz Metan Mediaș 3-1 (0-0), după golurile marcate de Iulian Popa („dublă”) și Batin, respectiv Astafei (0-1, din penalty). Ionuț Badea (foto), după izbânda în fața medieșenilor: „A fost o victorie muncită, în ciuda faptului că a devenit o obişnuință ca deschiderea scorului să se facă din penalty, ca şi în meciul cu Astra. Am convingerea că nici acum nu a fost penalty, dar asta e o cu totul altă poveste. Personal, regret că nu am închis jocul mai repede, pentru că am avut multe situaţii de a marca. Mai avem nevoie de omogenizare. E o victorie importantă în fața unei echipe bune din prima ligă ce a avut o evoluție ascendentă în ultimile etape. Trebuie să ne continuăm acest parcurs şi în etapele următoare”.

Doar Corona și Civitas Făgăraș

Cum în Liga 1 campionatul se întrerupe, programul echipelor din Brașov din etapa viitoare e următorul: FC Maramureș Baia Mare-Corona Brașov (Liga a 2-a, seria a 2-a, etapa a 2-a, sâmbătă, 8 septembrie, ora 11,00), Fortuna Brazi-Civitas Făgăraş (Liga a 3-a, seria a 6-a, vineri, 7 septembrie, ora 17,00).