Astăzi, la Tărlungeni, s-a încheiat turneul final al Trofeului „Gheorghe Ene”, competiţie din calendarul Federației Române de Fotbal, cotată ca şi campionat naţional. Azi, Sala de sport „Unirea” din Tărlungeni, a găzduit cele două meciuri finale. Mai întâi, în finala pentru medaliile de bronz, ACS Tâmpa Brașov a întâlnit Star’s Brăila. A rezultat un duel echilibrat, cu dominări alternante de fiecare echipă. Dar, parcă braşovenii au fost mai aproape de gol. Cu un joc elaborat, copii lui Radu Turdean şi Nicu Văduva au avut mai mult posesia, au ieşit din apărare cu pase scurte, Iorga şi Pârvulescu fiind responsabili. Balonul ajungea inevitabil la Covalciuc, care îl distribuia mai departe lui Necula. Asta în cazul în care, după dribling, acesta nu şuta la poartă. Cam aşa decurgeau acţiunile, hai să le spunem gazdelor. De partea cealaltă, fără a dori să jignim, brăilenii ştiau una şi bună, pasă pe „cinciar” şi „bufa” spre poartă. Numai că acolo, Denis Bărăgoană, deşi nu este posesorul unei înălţimi apreciabile, a făcut minuni. A scos o sumedenie de mingi, nu chiar tot, pentru că în minutul 31 în urma unei faze descrise mai sus, Cojocaru a deschis scorul, 0-1.

Şi a început Vadim să-i „i-a la mână”…

Două minute s-au bucurat brăilenii. Atât, pentru că a urmat o incursiune a lui Vadim Covalciuc, în care a driblat doi adversari şi din alunecare a trimis în colţul lung, 1-1 (33). Gol superb, urmat la scurtă vreme de o fază parcă trasă la indigo, în care acelaşi jucător a driblat elegant, doar că şutul său s-a dus apoi în bară. Au trecut cele 40 de minute și conform regulamentului, s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Braşovenii au marcat de două ori din trei lovituri, brăilenii au tras de două ori pe lângă poartă, o dată peste şi o dată a scos Bărăgoană. Aşadar scor final, Tâmpa Braşov- Star’s Brăila 3-1 după lovituri de departajare.

Școala de fotbal Gică Popescu – CFR Cluj 4-1

Pentru titlul de campioană, Școala de Fotbal Gică Popescu a luat o opţiune serioasă în faţa copiilor de la CFR Cluj încă după prima repriză, când deja conducea cu 3-0. Clujenii au replicat oarecum după pauză, dar nu au putut obţine mai mult de un egal în acea repriză. Scor final, „Gică Popescu” – CFR Cluj 4-1 şi titlul de campioană la 2003 pleacă la Craiova.

Mădălin Stroe și Andrei David, premiați individual

La festivitatea de premiere a participat întreg staff-ul federal prezent pe parcursul celor 3 zile ale turneului de la Tărlungeni, în frunte cu Miodrag Belodedici, director în cadrul FRF şi Dan Ionescu, şef al departamentului copii şi juniori. De altfel, aceștia doi, alături de primarul Tărlungeniului, Iosif Kiss, au premiat micuții fotbalişti. Cel mai bun portar a fost desemnat Mădălin Stroe ( Star’s Brăila), deşi mulți din cei prezenți l-au văzut pe braşoveanul Denis Bărăgoană, iar cel mai bun jucător, căpitanul de la „Gică Popescu”, Andrei David.