La începutul săptămânii, după înfrângerea de la Ploiești, antrenorul „stegarilor”, Marius Șumudică, s-a trezit târât într-un scandal în urma căruia, vrem – nu vrem, cartea sa de vizită va avea de suferit. Așa-i obișnuit românul, să judece după principiul „fum fără foc nu iese”. Din ce se aude, tărășenia iscată artificial, de minți viclene, a avut două scopuri.
Primul: discreditarea lui Șumudică, în fața suporterilor brașoveni, a patronului Ioan Neculaie, a oamenilor din fotbal și a publicului larg. Din nefericire pentru el, „Șumi” n-a fost ajutat, deloc, de trecutul său.
Al doilea: instaurarea stării de tensiune și suspiciune în tabăra FC Brașov, atât înaintea partidei de campionat cu Concordia Chiajna (luni, 9 aprilie 2012, ora 19), cât și a celor următoare (decisive pentru rămânerea sau nu a „Steagului” pe prima scenă).
Pentru Șumudică și FC Brașov nu este un moment nici plăcut, nici ușor de trecut. Sunt voci care afirmă că totul a plecat din partea unor contracandidate directe la lupta de evitare a retrogradării. Chiar de la persoane direct interesate de compromiterea și, până la urmă, plecarea lui „Șumi” de la FC Brașov. Plecare ce, automat, ar atrage numirea altui tehnician la cârma „galben-negrilor”. Ceva îmi spune că există o legătură între toate acestea și trecutul apropiat al grupării brașovene. O situație mai complexă, semn că Șumudică a început să deranjeze pe cineva, poate chiar prin… „Giulești”.
Totul depinde însă de rezultate. Dacă FC Brașov, sub comanda lui Marius Șumudică, va continua în Liga 1 și din sezonul următor și va obține o clasare onorabilă, gura suspicioșilor (sau a diversioniștilor) va fi închisă.
În schimb „Șumi” greșește atunci când tot repetă că din vară va părăsi „Steagul”. În primul rând că lasă loc interpretărilor. În al doilea, pentru că, oriunde s-ar duce, va întâmpina probleme asemănătoare cu cele de la Brașov. E un antrenor tânăr și mulți spun că are toate șansele să confirme mai mult decât… jucătorul Marius Șumudică. Are nevoie de răbdare (a lui, personală, și a altora cu el), de timp și o echipă de nivel mediu (FC Brașov i se potrivește ca o mănușă) cu care, în măcar doi ani neîntrerupți, să arate ce știe și poate. Abia apoi va putea emite pretenții, ca și antrenor. (foto: fc brașov) 

Adversarele pe care FC Brașov le are în acest retur (2011-2012): Concordia Chiajna (etapa a 25-a, acasă), Ceahlăul (26, la Piatra Neamț), „U” Cluj (27, acasă), Dinamo (28, acasă), CFR (29, la Cluj), Voința Sibiu (30, acasă), CS Mioveni (31, deplasare), Steaua (32, la Brașov), Astra (33, la Ploiești), FCM Târgu Mureș (34, la Brașov).