Nicolae Pescaru este mare! Este cel mai mare fotbalist brașovean al tuturor timpurilor. Merita mult, mult mai mult. Și material, dar mai ales ca recunoștință. Noi, brașovenii, trebuie să ne mândrim că am fost contemporani cu el și că îl avem alături. Iar ideea unui Trofeu „Nicolae Pescaru” acum, când fotbalul de sub Tâmpa trece prin clipe grele și echipa fanion a dispărut, a fost una nemaipomenită. Iată că, până la urmă, ne-a venit mintea cea de pe urmă și am găsit de cuviință că trebuie să ne cinstim valorile și cât sunt în viață.

Bine că într-un final s-a găsit soluția terenului de joc (Metrom), în condițiile în care știm foarte bine drama pe care o trăiește sportul brașovean, în aceste vremuri.

Dincolo de rezultate, important este că acest eveniment, care trebuie să devină unul de tradiție la Brașov, a pornit la drum, cu o participare selectă: CSA Steaua Bucureşti, Petrolul Ploiești, Oțelul Galați și formația organizatoare, ACS Steagu Roșu.

Adică „Steaua mai mică” (unii o denumesc „adevărata Steaua”), cea a brașoveanului Marius Lăcătuș, plus Petrolul și Oțelul – două echipe de poveste, care au cunoscut gustul falimentului și au renăscut frumos, cu susținerea puternică a suporterilor. Și, bineînțeles, Steagu Roșu: un club mic, născut de câțiva ani, dar care pornind de la zero și prin prisma votului de încredere dat de mulți dintre foștii fotbaliști ai Steagului și FC(M) Brașov poate și merită să ducă tradiția mai departe. Și are suficiente atuuri pentru a o realiza, iar faptul că Neluțu Mandoca a început să coordoneze activitatea fotbalistică la ACS Steagu Roșu, alăturându-i-se lui Edi Gherghe, este un element care dă un plus de valoare proiectului.

Se pare că a venit vremea ca și la Brașov oamenii locului să aibă un cuvânt de spus și să le fie valorificate experiența, munca și ideile. Că de mercenari și „stegari” născuți peste noapte s-a cam săturat lumea.

Respect Nicolae Pescaru! Succes Steagu Roșu Brașov! (Foto: Monitorul Expres)

PS: Despre proiectul AS „SR“ Braşov, unul interesant, după o „rețetă” verificată în țară, născut din entuziasmul peluzei, dar și celelalte din fotbalul brașovean, în curând.