La etapa finală a Campionatului Națională de Sală vor participa cei mai titrați atleți români ai momentului. CSM București va fi reprezentată de 22 sportivi, cele mai sonore nume fiind vicecampionul olimpic la triplusalt Marian Oprea, Angela Moroșanu (3 participări la Jocurile Olimpice) și vicecampionul mondial de sală la aruncarea greutății Andrei Gag. Programul competiției include două reuniuni: sâmbătă (începând cu ora 15:30) și duminică (începând cu ora 13:30).

Celor enumerați mai sus li se adaugă campioană europeană de tineret la triplusalt în 2017, Andreea Panțuroiu, o nouă sportivă a CSM București. Ea va concura în premieră pentru clubul din capitală la Campionatul Național indoor, în Sala „Lia Manoliu”.

Andreea Panțuroiu vrea un nou record personal

Andreea își propune să doboare sâmbătă propriul record personal (14.33 metri). Eleva antrenoarei Mihaela Nicoară va participa apoi pe 8 februarie, alături de elita mondială a acestei probe, la concursul IAAF World Tour de la Madrid, iar pe 17 februarie va reprezenta România la Campionatul Balcanic de la Istanbul, unde își propune să câștige o medalie de aur. Marele vis rămâne însă o medalie la CM Indoor de la Birmingham (1-4 martie).

În 2016, sportiva născută pe 24 februarie 1995 ocupa locul 5 la CM de la Portland (SUA).

„Îmi propun titlul național în weekend și un nou record personal deoarece îmi place mult pista de la Lia Manoliu. Urmează apoi Balcaniada, unde am ca obiectiv medalia de aur. Având în vedere că m-am pregătit bine atât fizic, cât și psihic, cel mai mare vis al meu este să sparg gheața încă din primul an oficial de seniorat și să obțin o medalie la Campionatul Mondial de sală”, a subliniat optimista Panțuroiu.

Palmares Andreea Panțuroiu

Campioană europeană de tineret (U23) la Bydgoszcz (Polonia) în 2017;
Locul 5 la CM sală la Portland (SUA) în 2016;
Campioană balcanică la Pitești în 2016;
Vicecampioană europeană de tineret U23 la Tallin (Estonia) în 2015;
Locul 5 la CM junioare U20 la Eugene (SUA) în 2014;
Campioană națională senioare la Cluj Napoca în 2016;
Cvintuplă campioană națională de sală (3 ori la triplusalt și de 2 ori la pentathlon). (Sursa: Sports Net)