Din februarie 2009, inimile românilor tremură când aud de Veszprem, orașul din Ungaria unde „Păsărilă” Marian Cozma, uriașul de pe semicercul naționalei de handbal a României, și-a găsit tragicul sfârșit. Într-adevăr, o dramă, o mare dramă după care au curs kilometri de articole, mesaje, regrete și păreri, câți până de la București la Cetatea Buda, de pe malul vestic al Dunării, și dincolo de ea…

Ei bine, acolo, la Veszprem, handbalul este la el acasă, echipa locală fiind cea mai populară din Ungaria, de la înființarea din 1977 băieții de la MKB Veszprém KC câștigând de-a lungul anilor 25 de titluri de campioni naționali, 26 de Cupe și 3 Supercupe, la care se adaugă multe rezultate internaționale notabile.

Și cum în orice sport totul de la bază pleacă, și acolo, la Veszprem, lucrurile sunt bine așezate, handbalistic vorbind. Un exemplu în acest sens este turneul internațional ajuns acum, în 2017, la cea de-a 21-a ediție.

La Cell-Cup 2017 Veszprém International Handball Festival sunt prezente, an de an, aproximativ 150 de echipe din Austria, Germania, China, Belgia, Croația, Cehia, Finalnda, Ungaria, Israel, Mexic, Norvegia, Serbia, Elveția, Ucraina, Slovacia și România. Turneul din 6-12 august 2017 este patronat de ministrul apărării și de ministrul sportului din Ungaria, alături de ceilalți oficiali ai locului.

La ediția din acest an, handbalul brașovean este reprezentat de cele 5 echipe ale Clubului Sportiv Transilvania.