Victor Hănescu n-a fost convocat pentru meciul de Cupa Davis pe care echipa de tenis a României îl va susține la Cluj-Napoca, în compania Danemarcei (1-3 februarie, Grupa 1 Zona Euro-Africană, primul tur). Hănescu a comentat la sosirea în ţară de la Australian Open: „Am spus de la bun început că îmi doresc din tot sufletul să particip în echipa României la Cupa Davis. De aceea am fost mai mult decât surprins să aflu din presă că nu fac parte din lotul anunţat de domnul Ciprian Porumb. Continui pregatirea pentru meciul de Cupa Davis cu Danemarca, sunt apt de joc şi într-o formă bună. Simt că mi s-a făcut o nedreptate prin declaraţiile domnului Porumb, dar merg înainte, nu este prima provocare a carierei mele, iar echipa se poate schimba şi cu o zi înaintea tragerii la sorţi. Ca şi până acum, afirm că vreau să fiu acolo, la Cluj, ca să îmi reprezint ţara”.

Pe la Federație adie vântul schimbării

Neconvocarea lui Hănescu pentru meciul de Cupa Davis are un substrat cît se poate de evident. Aflată în plină campanie pentru alegerile la conducerea Federației (22 februarie), actuala șefă a tenisului românesc, Ruxandra Dragomir, a intrat în panică și încearcă prin orice mijloace să-și țină contracandidatul (George Cosac) la distanță. Și își întețește „tirul” absurd nu numai în direcția acestuia, ci și a celor care, în viziunea găștii „Dragomir”, ar fi adepți ai curentului cel nou, de schimbare la vârful FRT. Iar Victor Hănescu i-a picat pe invers doamnei președinte, care calcă totul în picioare, inclusiv imaginea tenisului românesc, atunci când la mijloc sunt propriile-i interese și, automat, ale grupului cu care s-a refugiat în fruntea Federației de Tenis. Iar exercițiul de forță căruia i-a căzut victimă Victor Hănescu, în prezent cel mai bine clasat tenismen român în clasamentul mondial de simplu (locul 63), este doar un ultim exemplu, însă elocvent, al modului cum merg treburile pe la FRT sub domnia „Sandei” Dragomir. De menționat că Hănescu este legitimat la CS Dinamo București – Centrul Sportiv Dinamo Brașov.
Lotul României pentru întâlnirea cu Danemarca: Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău, Florin Mergea. În lotul lărgit mai intră Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă. (foto: mediafax)