baschet sibiuBaschetbaliștii sibieni se întorc cu o victorie de la Târgu Jiu, acolo unde au reușit o victorie importantă, ce dă speranțe elevilor lui Dan Fleșeriu la calificarea în primele 6 echipe la finalul returului în Liga Naționala de baschet masculin a României. După 40 de minute de joc, partida s-a terminat 72-70 (17-10, 8-20, 15-17, 32-23), în favoarea „galben-albaștrilor”.

Sibienii au început bine meciul cu Energia Tg. Jiu, reușind un prim sfert bun, terminat cu un avantaj de 7 puncte. Sfertul al doilea însă nu a mai semănat cu primul, gazdele reușind să recupereze din diferență și să intre la vestiare cu avantaj. În a doua parte a meciului, gorjenii au arătat multă determinare și i-au ținut departe pe sibieni. Ultimele 10 minute regulamentare le-au aparținut elevilor lui Dan Fleșeriu, aceștia reușind să înscrie 32 de puncte și să termine meciul cu victorie, scor 72-70.

La finalul partidei, Dan Fleșeriu, antrenorul principal al CSU Atassib Sibiu, a declarat:
„Sunt mulțumit de rezultatul meciului, pentru că a fost o partidă grea, dar sunt nemulțumit de jocul în sine al echipei noastre. Spun asta pentru că știu că putem juca și mai bine. Important este că rezultatul ne menține în calculele pentru calificarea în prima grupă valorică, între locurile 1-6, deși ne mai trebuie câteva victorii. Ne așteptam la un meci greu, cu o echipă valoroasă, așa a și fost, dar e normal ca ei să fie obosiți, pentru că joacă din trei în trei zile, fiind angrenați și în competiția europeană, iar acest lucru s-a văzut. Am câștigat sfertul al patrulea, pentru că, pe fondul oboselii, au mai încetinit ritmul”.

Pentru CSU Atlassib Sibiu au marcat: Hardy (17 puncet), Mijajlovic (16), Calotă (12), Lalovic (10), Gilbert (9), Harrison (4), Paul și Cioacătă câte 2 puncte.

În următoarea etapă, CSU primește vizita celor de la Galați, sâmbătă, 30 ianuarie, la Sala Transilvania, de la ora 18. (foto: cynthia pinter)