FOTBAL:RAPID BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI 5-0,CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (21.09.10)Puțini sunt cei care știu caznele peste care Alexandru Benga a trecut până să ajungă unul din stâlpii apărării de la Petrolul Ploiești. La un moment dat, când juca pentru Forex Brașov în Liga a 2-a, a suferit o accidentare la cap, într-un meci în deplasare, la Caracal, care l-a obligat să stea departe de gazon luni bune. „Dacă stau și mă gândesc bine, cam vreo cinci luni a făcut tratamente și n-a mai jucat fotbal din cauza acelui accident. I-a fost o perioadă foarte dificilă, vedea că nimeni nu-l prea bagă-n seamă și era pe cale să se lăse de fotbal. Era student, FC Brașov îl tot împrumuta și nu-l oprea în lot, iar el căzuse într-o stare de dezamăgire. Zicea că ar fi mai bine să-și vadă de școală. Mereu încercam să-i ridic moralul și-i spuneam «Stai liniștit, ai răbdare că va veni și ziua ta». Ceea ce, până la urmă, s-a întâmplat”, își deapănă amintirile antrenorul Mihai Panache.

Familistul Alexandru Benga

Acesta are încredere în fostu-i jucător de la juniorii „Steagului” și îi prezice un viitor frumos. „Important e să fie serios, să muncească și să aibă răbdare. Alex are familie și copil mic la 24 de ani, când alții pierd vremea prin te miri ce locuri. E tipul jucătorului conștiincios și pe teren, și-n afara lui. Deci, din punctul acesta de vedere, nu-mi fac griji”, comentează același antrenor. Poate Alexandru Benga să-i calce pe urme „ciocănarului” Vlad Chiricheș? „Fără doar și poate! Are tot ce-i trebuie să ajungă la un nivel valoric așa de ridicat ca cel la care se află Chiricheș acum”, vine răspunsul, prompt.

Mihai Panache pune miza pe Petrolul

Cât despre șansele pe care Petrolul Ploiești le are în lupta pentru titlul de campioană a României, Mihai Panache comentează: „Petrolul are puterea s-o depășească pe Astra. Astra are fluctuații de formă și un bun exemplu în acest sens e meciul cu Concordia Chiajna. Astra a condus cu 1-0, dar Chiajna a revenit, a întors rezultatul și a bătut cu 2-1. Comparativ cu Astra, Petrolul e superioară valoric și ca lot, și ca echipă. Totuși, în toate calculele trebuie prinsă Steaua, care acum a scăpat de meciurile din cupele europene și se poate concentra numai pe cele de pe plan intern”. (foto: fanatik.ro)