fotbal mircea sandu romania
Nu cu multă vreme în urmă, Mircea Sandu anunța că intenționează să deschidă Școala de Fotbal Florin Răducioiu, în sectorul 2 din București.

Pe 22 octombrie 1952 a venit pe lume, la București, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu. Cunoscut ca și „Nașul” din perioada când era fotbalist la Sportul Studențesc sau echipa națională, el a mai evoluat ca și jucător (atacant) la Progresul București și Gloria Buzău.

În perioada august 1990-martie 2014, a fost cel mai înalt oficial al fotbalului românesc. În prezent este membru cu drepturi depline în Comitetul Executiv al UEFA, din anul 2007.

Fiica Raluca Sandu, fostă jucătoare profesionistă de tenis de câmp, și fratele ei, Dan sunt rod al căsniciei cu Simona Arghir, cunoscută handbalistă a României, care a părăsit această lume prematur, la doar 46 de ani, răpusă de o boală nemiloasă.

Ulterior, Mircea Sandu și-a refăcut viața alături de Lise Sandu. În urmă cu ceva timp se părea că „Nașul” ar fi ieșit învingător din lupta cu cancerul, însă ultimele zvonuri din lumea fotbalului spun că, din nefericire, boala i-a recidivat.

În decembrie 2014, fostul preşedinte al FRF și-a inaugurat compania de manageriat şi impresariat sportiv Best Business Sport, alături de alți doi membri fondatori, Dumitru Mihalache și Daniel Prodan, cu care a colaborat îndeaproape în ultima perioadă de președinție la federație. (foto: Digi Sport)